Saturday, January 28, 2012

Párty!

Včera byl teda den na hibernaci. Venku foukal studený vítr jak o život, pršelo studený pršení, do školy to máme do kopce a deset minut cesty, takže teda né že by se mi ráno moc chtělo z tý teplý postele.

Ale do školy se musí a obědvat jsem chtěla, takže jsem se nakonec opravdu vykopala. Zařídila jsem si výměnu předmětů, nakonec mě ta historička opravdu nebrala, takže takhle ne. Místo ní budu mít Theories of Sex and Gender (tady se omlouvám, ale zatím to ani neumím moc přeložit, zřejmě je to něco jako teorie role pohlaví a genderu ve společnosti). Těším se, je to předmět pro čtvrťáky, takže taky budu víc s lidma svého věku. Na literatuře měla teď jedna holčina narozeniny a když jsem se jí zeptala, kolikátý jsou, ukázalo se, že 19. Hehe.

Odpoledne jsme pak jely nakoupit papání, protože to všechno začlo docházet, tak mám zase chvíli vystaráno. Je docela nepříjemný, jak nevím, kdy se příště dostanu na nákup. Ale začínám objevovat místní hromadnou dopravu, takže časem asi nebudu závislá na někom jiném.

Koupily jsme si dvě basy piv po 30 plechovkách a udělaly páteční mejdan. A nebyly jsme jediný, hudba duněla odevšud a všude se pilo a bavilo a tak. Prostě trošku oddych po náročným prvním týdnu.

Až se vrátím, naučím vás lehce primitivní, ale pořád docela fajnou picí karetní hru :)

Jo a poznatek o chování domorodců: nevím, jestli to dělají jen moje spolubydly, ale dělají to obě, takže to má zřejmě nějaké kořeny. Ráno jsem přišla do obýváku, kde seděla druhá spolubydla, psala seminárku na notebooku, měla zatažený žaluzie a rozsvícenou lampu. Ty žaluzie jsem s omluvou, že miluju denní světlo, vytáhla, ale lampa svítí pořád. A moje spolubydla má teď taky zataženo a rozsvíceno. Je pravda, že já taky svítím, protože máme v pokoji tmu na čtení, ale možná kdyby vytáhla ty žaluzie... každopádně máme každá "svoje" okno, takže aspoň tu není tma úplně. To by mě asi kleplo.

To jen na okraj.

Konečně jsem včera koupila hrnec, tak jsem dneska mohla slavnostně uvařit těstoviny. Je fajn moct si uvařit, fakt mi to chybělo - jako možnost, že jsem nemohla si uvařit teplý jídlo, to mě štvalo.
Hrnec jsem ale koupila obří, takže čaj pořád vaříme v mikrovlnce :)

Fotky nemám, neboť bylo příliš odporno. Teda vlastně jo, ze včera večer, ale je hrozná:



Zleva doprava: Polka Maria, co s námi nebydlí, ale tráví tu spoustu času, takže je vlastně taky spolubydla; Aliki (druhá spolubydla), Ola - Polka, bydlí s Aliki; Alex (moje spolubydla) a moje maličkost. Meh, jsem nejbledší bledule na světě (nekomentujme, že všechny přítomné mají menší prdku).

---


No a dneska jsme všechny vstaly a od rána děláme do školy, protože tady je jiný systém. Nedá se to zanedbat jako v Čechách, protože jsou tu všechny termíny hrozně blízko - teď musím třeba na pondělí načíst padesát stránek, abych byla schopná o tom diskutovat, a večer pak musím odevzdat elektronicky názor na film, ke kterýmu musím načíst dalších padesát stran, a ve čtvrtek mám projev, kterej si musím připravit, ale to ještě nedělám :)
A ve čtvrtek musím mít přečteno asi třicet stran na psychologii a mezitím ještě budu nejspíš něco mít na Gender, takže hurá! Nudit se nebudu!

A večer jedu do Carousel mall školní linkou, kterou pro nás zařídila - nečekaně - škola :) Máme to zadarmo a jezdí tam a zpátky každou hodinu od šesti do asi jedenácti večer. Tak se těším :)

No comments:

Post a Comment